Vaskeinstrukser

Tillykke med din nye træningsbeklædning fra Trimtex! Vi håber du bliver tilfreds og vi takker mange gange for at du valgte at handle hos os. 

Vores beklædning har teknisk funktionalitet som skal behandles med omsorg for at beholde funktionen. 
Ved vrangen ud på tøjet inden vask og følg vaskeinstruktionen som står på indersiden af produktet. Vask produktet med lignende farver og brug aldrig vaskemiddel med blegemiddel eller skyldemiddel, da det over tid vil ødelægge produkternes tekniske egenskaber. Hvis tøjet er ekstremt beskidt, så er det smart at skylde det først og derefter vaske det hurtigst muligt. Pletfjerner uden blegemidler kan evt. bruges på specielt hårde pletter. Vask aldrig vores produkter sammen med produkter som indeholder velcrolukninger f.eks. cykelhandsker- for så vil der opstå slitage og der vil lettere kunne gå hul på produktet. 

Vaskeinstruktion dunjakker
Vurder om det er nødvendigt at vaske hele jakken eller om det er muligt at vaske eventuelle pletter væk. Hvis du ønsker at vaske hele jakken, så får du brug for en tørretumbler. Vores jakker kan vaskes på finvask ved 30 grader. Vi anbefaler ikke brug af skyldemiddel da det kan få dunene til at klistre sammen. Umiddelbart etter vask bør jakken tørres i tørretumbleren på lav temperatur (maks. 50 grader). Læg tre tennisbolde ind sammen med jakken i tørretumbleren. Disse hjælper dunene/fyldet med at få den luftige facon tilbage. Tag evt. jakken ud hvert kvarter for at fordele dunene/fyldet for hånd om nødvendigt. Det er ikke unormalt at dunene/fyldet klumper sig en del under vask, men det kan fordeles for hånd så længe det udføres under jakkens tørreproces. Hvis vaskeanvisningen ikke er fulgt og dunene/fyldet har klumpet sig under vask, så anbefaler vi at jakken vaskes og tørres i tørretumbleren igen som skitseret ovenfor. 

Vask av skaljakker
Ved vask af teknisk beklædning anbefales det at følge vaskeanvisningen omhyggeligt. På den slags beklædning må der ikke bruges skyldemiddel da det lukker porerne i materialet. De fleste tekniske beklædningsgenstande er imprægneret med et vandafvisende middel på ydersiden af stoffet. Denne imprægnering bliver gradvis nedbrudt ved brug. Uden denne imprægnering vil beklædningen miste sine fugttransporterende egenskaber fordi yderstoffet suger vand og blokkerer dampen som skal slippe ud. Nødvendig rengøring og imprægnering af beklædningen bidrager til at brugeren får maksimalt udbytte af sine tekniske beklædningsgenstande. 

Nogle tips og råd ved vask og imprægnering er:

  • Tjek altid beklædningens vaskeanvisning
  • Luk lynlåse, løsne elastiske snore og luk alle velcrolukninger
  • Fjern alle vaskemiddelrester i beholderskuffen med køkkenrul
  • Vask ved 30 grader normalvask, brug 40 grader ved specielt beskidt tøj (tjek beklædningens vaskeanvisning om det kan tåle dette)
  • Hvis beklædningen har brug for at blive imprægneret, så imprægner beklædningen efter vask. Beskidt beklædning kan ikke imprægneres. 
  • Når man imprægnerer så er der behov for varme for at aktivere imprægneringen. Det letteste her er at bruge tørretumbler eller tørreskab. Hvis materialet ikke kan tåle dette, så kan man bruge strygejern på lav varme. Vi anbefaler at have beklædningen i tørretumbler på lav varme i 20 min efter at have påført imprægneringen

Vaskeinstruktion tights/trøje/huer
Vores produkter skal behandles med omsorg for at bevare sin tekniske funktion. 
Vræng vrangen ud inden vask og følg vaskeinstruktionen som står på indersiden af produktet. Vask produktet med lignende farver og brug aldrig vaskemiddel med blegemiddel eller skyldemiddel. Det vil ødelægge de tekniske egenskaber ved produktet over tid. For optimal funktionalitet anbefaler vi flydende vaskemiddel. Hvis tøjet er ekstremt beskidt, så er det smart at skylde det først og derefter vaske det hurtigst muligt. Pletfjerner uden blegemidler kan evt. bruges på specielt hårde pletter. Undgå maksimal centrifugering og brug af tørretumbler. Kan renses og stryges ved lav temperatur (maks. 110 grader). Vask aldrig vores produkter sammen med produkter som indeholder velcrolukning f.eks. cykelhandsker- Der vil så opstå slitage og der vil lettere kunne gå hul på produktet. 

Vaskeinstruktion fleece
Ved vask af fleece anbefaler det at der vaskes med vrangen ud for at holde tøjet pænt så lang tid som muligt. Hvis fleece bruges direkte på kroppen så kan der opstå lugt i de syntetiske fibre. Hvis dette opstår, så anbefaler vi at bruge vaskemiddel til syntetisk beklædning. Følg derefter vaskeanvisningen. Vi anbefaler ikke skyldemiddel når du vasker fleecebeklædning, da det kan ødelægge fibrene i tøjet.

Vaskeinstruktion cykelbukser
Cykelbukserne kan vaskes på 40 grader i maskinen. Brug vaskemiddel uden blegemidler da det vil ødelægge elasticiteten i materialet. Den bør vaskes med vrangen ud sammen med lignende farver. Den må ikke bleges. Skånsom rens. 

Vaskeinstruktion bomuld
Tøj som i hovedsag indeholder bomuld kan maskinvaskes på 40 grader. Vask altid tøjet med lignende farver, da man skal regne med noget overskudsfarve. Hvis putter bomuldsbeklædning i tørretumbleren, så risikerer du at de krymper. Læs altid vaskemærkningen inde i tøjet for at være helt sikker. 

Vaskeinstruktion jakker og bukser
Vores produkter skal behandles med omsorg for at bevare sin tekniske funktion. Vræng vrangen ud inden vask og følg vaskeinstruktionen som står på indersiden af produktet. Vask produktet med lignende farver og brug aldrig vaskemiddel med blegemiddel eller skyldemiddel. Det vil ødelægge de tekniske egenskaber ved produktet over tid. For optimal funktionalitet anbefaler vi flydende vaskemiddel. Hvis tøjet er ekstremt beskidt, så er det smart at skylde det først og derefter vaske det hurtigst muligt. Pletfjerner uden blegemidler kan evt. bruges på specielt hårde pletter. Undgå maksimal centrifugering og brug af tørretumbler. Kan renses og stryges ved lav temperatur (maks. 110 grader) 

Vask aldrig vores produkter sammen med produkter som indeholder velcrolukning f.eks. cykelhandsker- Der vil så opstå slitage og der vil lettere kunne gå hul på produktet.